Foundation – Fundația

Foundation – Fundația

Sep. 23, 2021
Nota ta: 10
8.5 161 voturi

Sezoane și episoade

1Sezonul 1 Sep. 23, 2021
2Sezonul 2 Jul. 14, 2023

Scenarist

Distribuţie

Jared Harris isHari Seldon
Hari Seldon
Lee Pace isBrother Day
Brother Day
Laura Birn isDemerzel
Demerzel
Terrence Mann isBrother Dusk
Brother Dusk
Cassian Bilton isBrother Dawn
Brother Dawn

Trailer video

Sinopsis

Fundația lui Isaac Asimov reprezintă un vârf al SF-ului mondial. Serialul prezintă povestea monumentală a unui imperiu galactic intrat în declin și a societății secrete de savanți care, folosind psihoistoria, încearcă să scurteze inevitabila Epocă Întunecată ce va urma. Fundația a lansat multe dintre temele populare ale SF-ului modern.

Foundation – Fundația
Foundation – Fundația
Foundation – Fundația
Foundation – Fundația
Foundation – Fundația
Foundation – Fundația
Titlul original Foundation
Rating TMDb 7.7 6 voturi
Data de lansare Sep. 23, 2021
Ultima difuzare Sep. 23, 2021
Sezoane 1
Episoade 10
Durata medie 69 minute
Distribuie17

Titluri similare

Le bazar de la charite (The Bonfire of Destiny) – Flăcările destinului
Bordertown
Tehran
The Sinner – Păcatul
Three Days of Christmas – Trei zile de Crăciun
Raised by Wolves – Crescuți de lupi
Instinto
Liar
Noughts + Crosses
The Alienist – Alienistul
The Blacklist – Lista neagră
Riverdale

(16) comments

 • Mugur26/09/2021Răspunde

  Foarte incitant inceputul…

 • Vasile27/09/2021Răspunde

  Bun

 • gimi03/10/2021Răspunde

  foarte bun

 • OldRaven13/10/2021Răspunde

  Un serial mediocru, avand in vedere ca are in spate un monstru sacru, si o carte ( carti ) de exceptie . Scenaristul, regizorul au viziune complet diefrita de carte ( carti ), anost, interpretare slaba, nimic din ceea ce m-ar face sa stau in fata calculatorului ore intregi . Lost in space, este o capodoprea in comparatie cu acest serial . Poate ma insel, voi urmari evolutia acestui serial . Nota patru din zece . Slab, foarte slab .

 • Tom21/10/2021Răspunde

  Mediocru, lipsit de imaginatie, un soi de manea sf. Cartile si viziunea lui Asimov fac parte din geniul umanitatii. Un Jules Verne al timpurilor noastre. Insa mult mai avansat. Acest film este o porcarie

 • nicus24/10/2021Răspunde

  dupa 3 episoade deziluzie totala scenaristul vrea sa fie original si a masacrat epopeea.multa umplutura abulicaca sa treaca timpul.pe scurt PORCARIE

 • raz25/10/2021Răspunde

  Lost in space am reusit sa vizionez 2 episoade, cred ca tinta lui sunt adolescentii , sau sufletele ratacite ale adultilor in lumea copilariei.Serialul este bun dupa parerea mea , mai putin partea actoriceasca , cu siguranta interpretarea lasa de dorit.Vizionabil , chiar placut , printre primele 5 seriale aflate momentan pe piata.Vizionare placuta

 • Adrian26/10/2021Răspunde

  Perfect de acord – acelasi lucru voiam si eu sa-l spun

 • metalhead28/10/2021Răspunde

  daca nu vă place la ce vă uitați?

 • Regalianus Arheus Amfitrion30/10/2021Răspunde

  Serialul e foarte, foarte, exceptional de slab, in comparatie cu piesa de teatru. Mai bine cautati pe youtube Fundatia-Teatru Radiofonic. Piesa de teatru este exceptionala! Si-au batut joc de o capodopera a literaturii SF.
  O sa postez aici link pentru piesa de teatru: https://www.youtube.com/watch?v=bZwBfnb2giA. AUDITIE PLACUTA!

 • Titus26/11/2021Răspunde

  Mai mult decat NIMIK.Chiar daca este o palida interpretare sa nu uitam totusi ca Asimov a fost foarte putin pus in scena mai ales pe marile ecrane.Era timpul sa se faca acest mic pas.Eu sunt bucuros..

 • Ionel11/12/2021Răspunde

  Nu-mi inchipuiam că opera lui Assimov poate fi batjocorita în așa fel.Grețos.

 • Leon08/06/2022Răspunde

  Destul de slabuta ecranizarea, asa cum spuneau mai sus unii dintre antevorbitorii mei. La ce genial a fost Asimov pentru timpul lui, plus tehnologia avansata din industria cinematografica ar fi putut fi ceva mult superior.

 • XIII 1315/07/2023Răspunde

  CEA MAI PROASTA REGIE posibila, cred ca, un remake facut usor in stil star wars (ma refer la naturaletea personajelor), plus procesarea video pusa sanatos la treaba ar PUTEA ecraniza PE BUNE macar 20% din ideea din carte.. nota UNU cu felicitari, mai prost nu se poate!

 • Brother Dawn simp28/10/2023Răspunde

  Nu știu ce-au pățit oamenii din celelalte comentarii; am văzut foundation în 5 zile, ambele sezoane, am devorat acest serial, pot să spun că m-a marcat profund personal; mi-a umplut sufletul, la nivelul cum au făcut-o, pentru mine, personal, Community și Modern Family.
  Absolut superb serialul, voi aștepta cu sufletul la gură sezonul 3 (cca 2025?). Până atunci voi avea un gol în inimă.

  May the light never dim.

 • vivi01/05/2024Răspunde

  filmul e o plasticizare a romanului deci nu mai cautati asemanari cu romanul si e destul de reusit caci sunt schimbate multe lucruri ,insasi Demerzel e un personaj nou ca si multe altele facute cinematografic altfel… e destul de reusit pentru cine nu e indoctrinat cu romanul dar intodeauna s epate si mai bine…sa nu uitam ca e serial si trebuia incadrat intr-un buget etc… Distributia si jocul destul de bune chiar foarte, punerea in scena si epicul cit si lirismul redate trepidant fara timpi morti, te cam tine cu sufletul la gura deci foarte reusit , nu chiar explicit ca e foarte alambicat si chiar inexact si cu contrac=dictii mari dar asta e specificul Sf , treci peste ca sa stimulezi imaginatia…

Lasă un comentariu

Prenume *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published